Pagini

luni, 4 mai 2015

Zilele protecţiei solare 2015



     
În perioada 1 mai – 30 iunie La Roche-Posay organizează campania "Zilele Protecţiei Solare", în cadrul căreia poţi beneficia de o consultaţie gratuită la dermatolog pentru a-ţi verifica aluniţele.



 De ce să consulţi acum un dermatolog?

        1. Pentru că e gratuit
        2. Pentru a vedea care este starea sănătăţii tale
        3. Pentru a preveni - melanomul este CANCER  şi este cauzat de expunerea neprotejată la soare! 





  Conform studiilor:

  •  35% dintre cazurile de melanom incurabil din Europa sunt în Europa Centrală şi de Est
  • 30% dintre români nu folosesc niciodată protecţie solară
  • doar 10% dintre români folosesc protecţie solară pe toată durata verii
  •  doar 5% dintre români folosesc protecţie solară zilnic
  • 70% dintre adolescenţi nu folosesc protecţie solară

Asta înseamnă că noi, românii (şi în special tinerii), nu avem o educaţie prea bună în acest sens. Din păcate nu ştim care sunt pericolele la care suntem expuşi sau pur şi simplu suntem ignoranţi şi nu ţinem cont de ceea ce ne recomandă dermatologii.

Pentru a vă explica puţin care sunt pericolele la care ne expunem zi de zi o să vă spun câte ceva despre radiaţiile UVA şi UVB, care sunt foarte puternice. 



Radiaţiile UVA sunt prezente în toate anotimpurile, atât vara, cât şi iarna, de la răsărit şi până la apus, chiar dacă este timp noros. Aceste radiaţii sunt foarte periculoase întrucât trec prin hainele subţiri şi prin sticla obişnuită. UVA poate trece prin epidermă, dermă şi poate ajunge chiar şi în hipodermă (ţesut cutanat). Totodată ele sunt responsabile şi de îmbătrânirea prematură a tenului – efectele ei se văd în timp: piele uscată, ridată, îmbătrânită, cu aluniţe, pete pigmentante sau cancer.


Radiaţiile UVB stimulează bronzul, însă dacă vă expuneţi prea mult timp la soare pot provoca arsuri solare şi insolaţii. UVB trece doar prin primul strat de ţesut, prin epidermă.

Hmm..asta înseamnă că trebuie să folosesc cremă cu protecţie solară în fiecare zi a anului? DA! În ultimul timp am citit mai mult despre acest subiect şi am început să acord mai multă atenţie îngrijirii pielii feţei, dar şi a corpului. Aşadar, am inclus în rutina mea zilnică şi creme cu factor de protecţie pentru faţă şi corp.




Trebuie să ne protejăm pielea zilnic pentru a avea un aspect mai sănătos şi pentru a preveni îmbătrânirea ei prematură, petele pigmentate sau chiar cancerul. Aşadar, acordaţi mai multă imporanţă acestui subiect şi trataţi-l cu mai multă seriozitate pentru a fi mai sănătoşi. Folosiţi creme cu protecţie solară potrivite tipului vostru de ten zilnic şi reaplicaţi o dată la două ore.

Dacă mergeţi la solar trebuie să ştiţi că radiaţiile de acolo sunt mult mai puternice şi mai periculoase decât cele solare, astfel, trebuie să folosiţi şi acolo o cremă cu factor de protecţie.



Programează-te aici la dermatolog pentru a-ţi verifica aluniţele!

  Eu o să merg la consultaţie pentru a-mi verifica aluniţele. Tu te-ai programat la dermatolog?





Dacă ţi-a plăcut acest articol te aştept să te abonezi prin mail, 
pentru a fi la curent cu următoarele postări.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu